Workshop tassen maken in Utrecht

Wat kun je verwachten van de workshop tassen maken van een hele dag?

Tijdens de workshop tassen maken, maak je onder professionele begeleiding in een dag een unieke tas die helemaal bij je past doordat  je zelf de kleuren en materialen bepaalt. Daarnaast heb je een leuke dag in een inspirerende omgeving.

De workshop start met een korte uitleg over technieken en materialen. Je kiest een model tas en maakt je eigen combinaties van kleuren en prints. Dan kun je aan het werk. De naden van de tas worden voor je gestikt, de overige werkzaamheden doe je zelf. Hierbij leer je de basisprincipes van het maken van een leren tas. Dit lijkt misschien moeilijk of ingewikkeld, maar omdat de groepen klein zijn, krijg je de hele dag persoonlijke begeleiding en hulp waar nodig is. Ervaring is niet vereist en het lukt iedereen om een tas te maken die uniek is en er professioneel uitziet.

tassen-workshop-utrecht
tassen-maken-utrecht
workshop-tassen-maken-utrecht

Modellen en materialen

Je kunt kiezen uit 8 verschillende modellen (zie foto’s) en uit veel verschillende kleuren en prints leer, waardoor je de tas helemaal aan je eigen smaak en stijl kunt aanpassen. Daarnaast kies je de fournituren (zeilringen, holnietjes, karabijnringen etc.) en bepaal je welke hengsels of schouderbanden de tas krijgt. De tassen sluiten met een magneetdrukker of rits en zijn niet gevoerd. De afmetingen van de tassen zijn ongeveer 23×26 cm., 20×23 cm., 27-31 cm. of 33-37 cm. (de hengsels niet meegerekend). Doordat het aanbod van leer steeds wisselt door trends en mode is het mogelijk dat ik niet precies hetzelfde leer op voorraad heb als waarvan de tassen op de foto’s zijn gemaakt. Natuurlijk komen daar weer andere voor in de plaats.

Op instagram IVVworkshops kun je voorbeelden zien van hoeden en tassen die tijdens de workshops zijn gemaakt.

Jolanda

“Heel inspirerend, heel goed begeleid en verzorgd. En met een prachtige tas naar huis. Dat smaakt naar meer!”

Leontine en Martine

“Wat een geweldige dag met dochters en vriendinnen. Prachtige tas gemaakt en corona proof nu het weer voorzichtig mag. Dank voor deze dag.”

tassen-workshop-utrecht
workshop-tassen-utrecht

Contact

Begeleiding

De workshops tassen maken worden begeleid door Irene van Vugt, in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sinds die tijd werkzaam als zelfstandig ontwerpster. Sinds 2001 geeft zij succesvol workshops en cursussen.

Kosten

De kosten bedragen 165,00 euro per persoon, inclusief materiaal, koffie, thee en een lekkere lunch. Dit bedrag maak je voor aanvang van de workshop over. Zie voorwaarden voor betaling en annulering.

Lestijd en data

De workshops worden gegeven van 10.00 uur tot 16.00 uur, data voor groepen in overleg. Workshops voor individuele deelnemers (het maximale aantal deelnemers is 5) worden gegeven op :

7 oktober (geen plaats meer) , 28 oktober (geen plaats meer) , 4 november (geen plaats meer), 11 november (geen plaats meer), 18 november (nog 4 plaatsen) .

 

Aanmelding

Je kunt je opgeven voor de workshops via e-mail info@irenevanvugt.nl of telefonisch 06-41451041.

Locatie

De workshop tassen maken wordt gegeven in Utrecht. In het atelier van Irene aan de Oudegracht 371.