Workshop hoeden maken in Utrecht

Hoeden maken workshop, hele dag

Tijdens deze workshop duik je een dag in de wereld van de hoed.

workshop-hoeden-maken

Atelier

utrecht-hoeden-maken

Wat kun je verwachten van de workshop?

workshop-hoeden-maken
utrecht-hoeden-maken

Allereerst krijg je een introductie in technieken en materialen. Vervolgens ontwerp en maak je onder deskundige begeleiding een hoed, die je na afloop mee naar huis neemt. Denk hierbij aan diverse modellen van vilt waarbij allerlei variaties mogelijk zijn. Hier kun je volop je creativiteit in kwijt.

Je maakt kennis met het ambacht van het hoeden maken en leert het materiaal te appreteren, te stomen en te blokken. Naai ervaring is niet vereist, dus iedereen kan aan deze leuke en gezellige workshop deelnemen. Natuurlijk maken we de hoed op je eigen maat zodat deze perfect past.

 Op  instagram IVVworkshops kun je voorbeelden zien van hoeden en tassen die tijdens de workshops zijn gemaakt.

 

Marika

“Wat een inspirende dag! Niet gedacht dat we zoiets moois konden maken. De tijd vliegt als je lekker bezig bent en goed wordt verzorgd.”

Francien en Heidie 

“Petje af voor de hoedenmaakster! Geduldig, deskundig en een fantastische lunch.”

Contact

Begeleiding

De workshops hoeden maken worden begeleid door Irene van Vugt, in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sinds die tijd werkzaam als zelfstandig ontwerpster. Sinds 2001 geeft zij succesvol workshops en cursussen.

Kosten

De kosten bedragen 165,00 euro per persoon, inclusief materiaal (wolvilt en ribslint) , koffie, thee en een lekkere lunch. Dit bedrag maak je voor aanvang van de workshop over. Zie voorwaarden voor betaling en annulering.

Lestijd en data

Eind november ’23 moet ik mijn atelier verlaten en voorlopig is op 19 november de laatste workshop. In mijn nieuwsbrieven zal ik laten weten hoe het verder gaat. Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

De workshops worden gegeven van 10.00 uur tot 16.00 uur, data voor groepen in overleg. Workshops voor individuele deelnemers (het maximale aantal deelnemers is 5) worden gegeven op :

7 oktober (geen plaats meer), 28 oktober (geen plaats meer), 4 november (geen plaats meer),11 november (geen plaats meer), 18 november (geen plaats meer), zondag 19 november (geen plaats meer).

 

                                

Aanmelding

Je kunt je opgeven voor de workshops via e-mail info@irenevanvugt.nl of telefonisch 06-41451041.

Locatie

De workshop hoeden maken wordt gegeven in Utrecht. In het atelier van Irene aan de Oudegracht 371.